Saturday, 11 June 2011

spM is ar0uNd tHe c0rNer !!

       Pejam  celik , pejam celik , aq dah form 5 tahun nie...rasa macam baru semalam aq abez primary school . Rindunya membe-membe lama . Dulu...aq study biasa-biasa jew . Time result uPSr kuar pown aq tak sangka dapat 4A1B . Wah ! syukur . Actually , aq nie dulu head prefect tau , tapi jahanam la skola ue . Dah aq ketua nyer . Memang glew . Tapi cemerlang gak la year 2006 Sekolah Kebangsaan Taman Indahpura 1 . HAHA ! Aq pown confuse camne aq leyh jadi pengawas . Tapi best gak dapat jawatan ue . Aq rase aq tak pernah kowt wat duty pengawas tu . Aq pown tak paham ape sebenarnye tugas pengawas tu . Hurm ~ . Since aq msok skola menengah , baru aq tau ape duty pengawas tu sebenarnye . Berat jugak jadi pengawas nie and i hate that green people . HAHA !!
       And now , aq study kat Sekolah Menengah Agama Kerajaan Johor . Terletak kat atas bukit mahkota . Cikgu aq yang bagitau name ue . Aq pon tak tau btol ke tak . HAHA ! Dari luar pagar , nampak cam kecik tapi sebenarnya amat luas . Since aq msok skola ue , aq leyh nmpk lah prubahan bentuk badan membe-membe aq yang agak-agak sihat lah kan . Memg different abez ngan pic kat i/c . HEHE ! Msok jew skola ue , trus brkurang size diorang . Hurm~ . Boleh jadi tempat excercise kat skola aq rupe nyer . Bgos la kan . Sape yang nak kecikkan cket badan diorang . Boleh la datang skola aq nie . Gerenti , dalam mase 3 bulan anda akan jd kurus macam Mimi Monira atau lebih dikenali sebagai Mimi Monira Badak Air . Haa~  Sape Mimi Monira tu ? Haa~ korang kene la bace novel Impiana sampai abez . Nanti korang tau la sape Mimi Monira tu . Dia jahat ke ? Dia baik ke ? em . So , pergi la usha novel Impiana la yer . 
       spM is around the corner wokk !! Cuak gak blew membe-membe kat skola asyik ulang-ulang word ue . Dah makin hampir skang mkin kerap la diorang sebut-sebut . Skang dah bulan 6 pastu bulan 7 . Lagi bape bulan , dah trial exam . Rase macam ciput je ilmu nak face spM nie . " Gagal sekali bukan gagal untuk selama-lamanya " . 
       Fuhh~ " tak sabar nye nak abez skola" . Ayat student-student form 5 yang selalu kita dengar . Sebenarnya . Form 5 la year yang paling best . Pas ni dah tak jumpe zaman ni . Masing-masing ngan hidup masing-masing . HEHE . Ape yang aq mrepek nie . So , kepada membe-membe aq yang bakal menduduki peperiksaan besar pada tahun nie . Boleh la prepare daripada skang . Jangan dah last minute baru nak sibuk wat preparation . Time tu memang jahanam la result korang . 
       Jadi , nak tau apa nasib aku , korang , diorang pas abez skola nanti .  Kita same-same la tunggu yer . For all , aq mohon maaf la kalau aq dew salah cakap ke , kutuk korang ke , dengki korang ke , say for sorry banyak-banyak . Kadang-kadang kita tak pasan if kita ade singgung prasaan sesape even dia membe baik kita skali pon , kita tak tau . Maybe dia maafkan and maybe not . So , ringan-ringan la maafkan orang . Sedangkan nabi memaafkan umat (berdakwah jap) . HAHA !! 
       Anyway , don't judge the book by its cover . Remember that . Hope we meet again . Bless to you all my frenz . Miss you . Salam ~

No comments:

Post a Comment